Регистрация

Охлюви по португалски

Автор:
тодорова
|
Дата:
05 Mar
|
Видяна:
800
Оцени рецептата

900 г дребни охлюви

1 с.л. зехтин

1 малка връзка сушен риган

1 дафинов лист

1 скилидка чесън, счукан

1 малка глава лук, обелен, нарязан на 4

Сол и пипер

Люти чушлета на вкус

 

Измийте охлювите много добре под течаща вода. Поставете ги в тенджера и покрийте с вода. Добавете останалите съставки. Покрийте тенджерата плътно. Загрейте водата на много бавен огън, така че охлювите да си покажат главите извън черупките. Варете на слаб огън 1 час. Отстранете пяната от повърхността и оставете да къкри за още един час, отново отстранете пяната и сервирайте топли в чинии, с малко течност от готвенето. Поднесете с клечки за зъби за изваждане от черупките.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта