Регистрация

Охлюви по критски

Автор:
Наталия
|
Дата:
05 Mar
|
Видяна:
796
Оцени рецептата

450 охлюви

1/2 ч зехтин

1/4 ч винен оцет

 

Първо се уверете, че всички охлюви са живи, след това внимателно ги измийте със студена вода и се поставят, както са с черупките им в достатъчно голям съд. Полейте ги с гореща вода, така че да ги покрие и оставете да заври. Добавете по една чаена лъжичка сол за всеки литър вода и продължете да варите 20 минути, като обирате пяната от повърхността. Отцедете охлювите, след това измийте със студена вода и се отцеждат отново. В дълбок тиган, сгорещете зехтина почти до точката на кипене, като се използва 1/2 чаена чаша зехтин на половин килограм охлюви. Добавете охлювите и се запържват за 10 минути, като се обръщат с клещи внимателно. Изсипете по 1/4 чаша червен винен оцет за всеки половин килограм охлюви. Сваля се от огъня и се оставя да престои няколко минути, като се разбърква непрекъснато. Извадете охлювите в отделни чинии и поднесете горещи с малко от останалия сос и малко хляб и вино, като предястие или основно ястие.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта