Регистрация

Охлюви в гъби

Автор:
marcheva
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
1023
Оцени рецептата

18 охлюва от консерва

1 дафинов лист

1 ч бяло вино

2 с.л. нарязан лук

4 скилидки чесън, счукан

щипка бахар

1 ч.л. соев сос

1/4 ч.л. зеленчукова универсална подправка

1/2 ч масло

3 с.л. ситно нарязан магданоз

2 с.л. наситнен зелен лук

1/4 ч.л. индийско орехче

18 гъби, само шапчиците

 

Изплакнете охлювите със студена вода. В тенджера, смесете бялото вино, лука, чесъна, бахара, соевия сос и подправката. Добавете охлювите и варете на слаб огън 10 минути. Извадете и отцедете охлювите, като запазите течността. Към нея добавете маслото, магданоза и зеления лук. Сгорещете; добавете индийското орехче. Поставете гъбите в тавичка, покрийте всяка с охлюв и полейте с течността отгоре. Печете на 225 градуса в продължение на 7 минути. Сервирайте веднага с препечени филийки





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта