Основна зеленчукова супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч телешки бульон
2 ч вода
1 ч доматен сок
2 картофа - среден размер
3 моркова, нарязани на кубчета
1 малка глава лук, нарязана на кубчета
2 стръка целина, нарязани на кубчета
1/4 ч зелена чушка, нарязана на кубчета
1/2 ч зелен фасул, нарязан на кубчета
1/2 ч лимски фасул
1/2 ч царевица
4 с.л. маргарин, твърд
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. сол (или на вкус)
1. Разтопете 4 супени лъжици маргарин в голям тиган. Добавете нарязаните ситно зелени чушки, моркови, целина и лук. Запържете на слаб огън, докато зеленчуците омекнат, а лукът покафенее леко. Добавете тази смес при бульона, поставен в голяма тенджера с капак.
2. Добавете към това и картофите, зеления фасул, лимския фасул и царевицата. Покрийте и оставете да къкри за около 45 минути или докато всички зеленчуци са готови. Добавете солта и черния пипер.
3. Извадете около 2 чаши от сместа и сложете в блендера. Пюрирайте и върнете в тенджерата при останалата супа. Изключете котлона и покрийте супата с капак.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ