Регистрация

Оризов пастет с ядки

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
30 Jul
|
Видяна:
845
Оцени рецептата

1/3 ч кафяв ориз

2 ч.л. масло

2 ч нарязани гъби

1 ч настъргани тиквички

1/2 ч настърган лук

1 голяма скилидка чесън, нарязан

1 яйце

1 3/4 ч фино смлени орехи, фъстъци или кашу

1/2 ч фино нарязан магданоз

1/4 ч пшеничен зародиш

1 ч.л. сушен градински чай

1 ч.л. сушена босилек

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

листа от маруля

кисели краставички

 

1) Сварете ориза според указанията на опаковката, но не слагайте сол.

2) Разтопете маслото в голям тиган и запържете леко гъбите, тиквичките, лука и чесъна, докато омекнат, но без да покафеняват.

3) Поставете сотираните зеленчуци в контейнера на електрически блендер или кухненски робот и разбийте до гладкост. Остържете в купа.

4) Добавете сварения ориз, яйцата, ядките, магданоза, пшеничния зародиш, градинския чай, босилека, мащерката и черния пипер. Прехвърля се в намаслена тавичка и се пече на 190С във фурната за 30 минути.

5) Охладете, извадете от съда и оставете в хладилника. Сервирайте нарязано върху листа зелена салата с кисели краставички.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта