Орехови палачинки с печени скариди и салца от краставици
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За печените скариди:
20 големи скариди, белени и почистени
1/4 ч зехтин
1/4 ч нарязан ситно кориандър
1 1/2 ч.л. чесън; счукан
1 1/2 ч.л. люто чушле; счукано
1/2 ч.л. риган
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. бял пипер
За соса от печени чушки"
1 малка червена чушка, печена, белена, без семената
1 ч рибен бульон или сок от миди
1/2 ч.л. чесън; счукан
1/2 ч.л. червен пипер
1/8 ч.л. сол
1/8 ч.л. смлян кимион
1/8 ч.л. риган
1/8 ч.л. бял пипер
1/4 ч сметана за разбиване
За салцата от краставици:
1 малка краставица, обелена, без семената и фино нарязана
1 домат, ситно нарязан на филийки
1 стрък зелен лук, нарязан
1 с.л. наситнен кориандър
1 с.л. сметана
1 1/2 ч.л. пресен сок от лайм
1/4 ч.л. чесън; счукан
1 1/4 ч.л. люто чушле; счукано
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. смлян кимион
1/8 ч.л. бял пипер
За ореховите палачинки:
6 с.л. мляко
1 яйце, разбито
1 с.л. масло, разтопено
1 средно голям червен картоф, обелен и настърган
1/2 ч фино нарязани орехи
1/4 ч нарязан ситно лук
2 с.л. брашно
3/4 ч.л. царевично нишесте
3/4 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. чесън; счукан
1 щипка сол
1 щипка бял пипер
олио за пържене
Стръкове кориандър за украса
1. За скаридите, смесете всички съставки в средно голяма стъклена купа. Оставете в хладилника, покрити, за 1 час.
2. За соса от печени червени чушки, сложете всички съставки, с изключение на сметаната, в малка не-алуминиева тенджера и оставете да къкри 20 минути. Добавете сметаната и гответе още 10 минути. Пюрирайте в блендер или кухненски робот до гладкост. Опитайте и регулирайте подправките. Дръжте на топло.
3. За салцата от краставици, смесете всички съставки в малка купа. Опитайте и регулирайте подправките.
4. За ореховите палачинки, смесете млякото, яйцето и разтопеното масло в малка купа.
Смесете всички останали съставки, с изключение на маслото и стръкчета магданоз в средно голяма купа. Добавете млечната смес и разбъркайте до гладкост. 5. Загрейте тънък слой масло в голям незалепващ тиган, изсипете една пета от тестото за палачинки в тигана и изпържете палачинка. Запържете до златисто от двете страни, за около 3 минути. Повторете с останалото тесто. Дръжте на топло.
6. През това време сгорещете скарата. Подредете скаридите върху решетка за скара и ги изпечете. Изпечете, като обърнете веднъж, до розово и до готовност за около 4 минути.
7. При поднасяне, сложете по една палачинка във всяка чиния. Покрийте със салца и подредете 4 скариди отгоре. Поръсете с топлия сос и сервирайте гарнирано с клончета магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ