Регистрация

Орехови палачинки с печени скариди и салца от краставици

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
25 Aug
|
Видяна:
527
Оцени рецептата

За печените скариди:

20 големи скариди, белени и почистени

1/4 ч зехтин

1/4 ч нарязан ситно кориандър

1 1/2 ч.л. чесън; счукан

1 1/2 ч.л. люто чушле; счукано

1/2 ч.л. риган

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. бял пипер

За соса от печени чушки"

1 малка червена чушка, печена, белена, без семената

1 ч рибен бульон или сок от миди

1/2 ч.л. чесън; счукан

1/2 ч.л. червен пипер

1/8 ч.л. сол

1/8 ч.л. смлян кимион

1/8 ч.л. риган

1/8 ч.л. бял пипер

1/4 ч сметана за разбиване

За салцата от краставици:

1 малка краставица, обелена, без семената и фино нарязана

1 домат, ситно нарязан на филийки

1 стрък зелен лук, нарязан

1 с.л. наситнен кориандър

1 с.л. сметана

1 1/2 ч.л. пресен сок от лайм

1/4 ч.л. чесън; счукан

1 1/4 ч.л. люто чушле; счукано

1/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. смлян кимион

1/8 ч.л. бял пипер

За ореховите палачинки:

6 с.л. мляко

1 яйце, разбито

1 с.л. масло, разтопено

1 средно голям червен картоф, обелен и настърган

1/2 ч фино нарязани орехи

1/4 ч нарязан ситно лук

2 с.л. брашно

3/4 ч.л. царевично нишесте

3/4 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. чесън; счукан

1 щипка сол

1 щипка бял пипер

олио за пържене

Стръкове кориандър за украса

 

1. За скаридите, смесете всички съставки в средно голяма стъклена купа. Оставете в хладилника, покрити, за 1 час.

2. За соса от печени червени чушки, сложете всички съставки, с изключение на сметаната, в малка не-алуминиева тенджера и оставете да къкри 20 минути. Добавете сметаната и гответе още 10 минути. Пюрирайте в блендер или кухненски робот до гладкост. Опитайте и регулирайте подправките. Дръжте на топло.

3. За салцата от краставици, смесете всички съставки в малка купа. Опитайте и регулирайте подправките.

4. За ореховите палачинки, смесете млякото, яйцето и разтопеното масло в малка купа.

Смесете всички останали съставки, с изключение на маслото и стръкчета магданоз в средно голяма купа. Добавете млечната смес и разбъркайте до гладкост. 5. Загрейте тънък слой масло в голям незалепващ тиган, изсипете една пета от тестото за палачинки в тигана и изпържете палачинка. Запържете до златисто от двете страни, за около 3 минути. Повторете с останалото тесто. Дръжте на топло.

6. През това време сгорещете скарата. Подредете скаридите върху решетка за скара и ги изпечете. Изпечете, като обърнете веднъж, до розово и до готовност за около 4 минути.

7. При поднасяне, сложете по една палачинка във всяка чиния. Покрийте със салца и подредете 4 скариди отгоре. Поръсете с топлия сос и сервирайте гарнирано с клончета магданоз.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта