Орехов пастет с три вида лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 средни глави червен лук, тънко нарязан
1 голяма глава жълт лук, тънко нарязан
2 с.л. фъстъчено масло
3 стръка зелен лук, нарязан на парчета от по 2,5 см
1 ч орехи
2 твърдо варени яйца, нарязани на четвъртинки
410 г консерва аспержи, отцедени
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. сол
Черен пипер на вкус
листа маруля за гарнитура
Черни маслини за гарнитура
Чери домати за гарнитура
В голям тиган се запържват червеният и жълтият лук в загрятото олио, до златисто. Намалява се котлонът и се готви още 2 - 3 минути. (Не позволявайте лукът да стане прекалено кафяв.) Добавете зеления лук и сгорещете. Оставете леко да се охлади. Прехвърля се в кухненски робот с орехите, яйцата, аспержите, кимиона, червения пипер и солта и се накълцва едро. Изсипете в купа и подправете на вкус с черен пипер. Охладете. Прави 2 1/2 чаши. При поднасяне: Изсипете в чиния, застлана с маруля и украсете с черни маслини и чери домати. Сервирайте с безквасен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ