Регистрация

Ордьовър с акула

Автор:
roni
|
Дата:
19 Mar
|
Видяна:
214
Оцени рецептата
1/4 ч лимон или лимонов сок
2 скилидки чесън, счукан
1 ч брашно, универсално, овкусено
черен пипер на вкус
1 ч галета
горчица/сос тартар
1/4 ч сухо бяло вино
1 кг месо от акула, нарязано на парчета от по 5 см
1 сол на вкус
2 яйца, разбити
Растително масло
 
1. Смесете лимоновия сок, виното и чесъна, прибавете акулата и мариновайте в хладилник за 1 час или повече
2. Потопете всяко парче риба в овкусеното брашно, поръсете със сол и черен пипер, след това потопете в разбитите яйца и галета.
3. Загрейте олиото и изпържете рибата на маслена баня до златисто кафяво.
4. Отцедете върху хартиени кърпи и полейте с горчица или сос тартар.




Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта