Регистрация

Омар с къри сос

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
621
Оцени рецептата

1,4 кг месо от омар, сварено

4 ч от течността, в която са варени омарите

4 с.л. (1/2 бучка) масло

1 ч нарязан лук

1 1/2 с.л. къри на прах

1 с.л. нарязан чесън

1 с.л. доматено пюре

1/4 ч калвадос или ябълкова ракия

1 ч сухо бяло вино

3 стръка прясна мащерка или 1 ч.л. сушена мащерка

3 стръка пресен магданоз

1 дафинов лист

2 1/2 с.л. брашно

 

Разтопете 1 с.л. масло в голяма тенджера на умерен огън. Добавете лука, кърито и чесъна, запържете 2 минути. Добавете доматения сок. Кипнете сместа за 2 минути. Добавете доматеното пюре, след това калвадоса. Кипнете сместа за 2 минути. Добавете четири чаши от течността, в която сте сварили омарите, виното, мащерката, магданоза и дафиновия лист; оставете да заври. Намалете огъня; оставете да къкри, докато сосът се редуцира до 1 2/3 чаши, около 45 минути. Прецедете в средно голям тиган, изхвърлете твърдите частици. Смесете 2 супени лъжици масло и брашното в малка купа. Сложете соса да заври на слаб огън. Смесете, като разбърквате енергично, маслото в сместа; варете 2 минути, като разбърквате постоянно. Поръсете със сол и пипер и сервирайте. Разтопете 1 с.л. масло в друга голяма тенджера на умерена температура. Добавете месото. Запържете само докато се сгорещи всичко, около 1 минута. Разделете соса в четири чинии. Подредете месото върху соса и сервирайте.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта