Регистрация

Омар с грах

Автор:
Надежда
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
636
Оцени рецептата

2 с.л. масло или маргарин

1 ч галета

1 с.л. масло или маргарин

1/2 скилидка чесън, обелен и счукан

2 с.л. фино нарязан лук

2/3 ч кондензирана крем супа с Чедър

113 г нарязани гъби, отцедени

1/4 ч мляко

2 с.л. сухо шери

1 с.л. нарязан магданоз

1/2 ч сварен грах, отцеден

1 1/2 ч омари, консерва, нарязани на кубчета

 

1. В малка, топлоустойчива, неметална купа, разтопете 2 супени лъжици масло в микровълновата фурна за 15 секунди.

2. Поставете галетата в разтопеното масло и покрийте хубаво. Заделете.

3. В дълбок, топлоустойчив, неметален съд за готвене, сложете 1 с.л. масло. Сгорещете за 15 секунди в микровълновата фурна.

4. Добавете лука и чесъна в разтопеното масло и се загрява, непокрито в микровълновата фурна за 2 минути или докато лукът омекне.

5. Разбъркайте супата и гъбите в лука и чесъна.

6. Постепенно смесете с млякото, шерито и магданоза.

7. Добавете граха към супената смес.

8. Добавете омарите и сместа с галетата в супената смес. Разбъркайте, за да комбинирате всички съставки.

9. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 5 минути или докато сосът заври.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта