Огретен с пресен карфиол
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средно голяма глава карфиол
2 с.л. вода
1/4 ч.л. сол
1 с.л. брашно
1/2 ч мляко
1 с.л. масло
1/2 ч настърган чедър (по желание)
червен пипер
1. Измийте карфиола и се разделя на цветчета.
2. Сложете цветчетата и водата в дълбок топлоустойчив, неметален съд за готвене.
3. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 7-9 минути. Заделете.
4. В друг съд разтопете маслото непокрито в микровълновата за 15 секунди.
5. Смесете с брашното и солта. Разбъркайте до гладкост. Постепенно се добавя млякото.
6. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 1 минута. Разбърква се. Стоплете за още 1 1/2 минути или докато сосът се сгъсти и е гладък. Разбърква се от време на време.
7. Смесете с настърганото сирене.
8. Изсипете соса върху карфиола и стоплете, непокрито, в микровълновата фурна за 1 минута или докато карфиолът се сгорещи.
9. Поръсете с червен пипер преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ