Регистрация

Огретен с пресен карфиол

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
699
Оцени рецептата

1 средно голяма глава карфиол

2 с.л. вода

1/4 ч.л. сол

1 с.л. брашно

1/2 ч мляко

1 с.л. масло

1/2 ч настърган чедър (по желание)

червен пипер

 

1. Измийте карфиола и се разделя на цветчета.

2. Сложете цветчетата и водата в дълбок топлоустойчив, неметален съд за готвене.

3. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 7-9 минути. Заделете.

4. В друг съд разтопете маслото непокрито в микровълновата за 15 секунди.

5. Смесете с брашното и солта. Разбъркайте до гладкост. Постепенно се добавя млякото.

6. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 1 минута. Разбърква се. Стоплете за още 1 1/2 минути или докато сосът се сгъсти и е гладък. Разбърква се от време на време.

7. Смесете с настърганото сирене.

8. Изсипете соса върху карфиола и стоплете, непокрито, в микровълновата фурна за 1 минута или докато карфиолът се сгорещи.

9. Поръсете с червен пипер преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта