Нарязани броколи с чесън и овче сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 голяма глава броколи, накъсана на малки розички, а стъблото нарязано на парчета от по 1 см
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, счукан
1/4 ч.л. едросмлян червен пипер, лют
2 с.л. пилешки бульон
1/2 ч настъргано овче сирене
Сол
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в малка тенджера на умерен огън. Добавете чесъна и задушете, докато омекне, около 1 минута. Добавете лютия пипер, стъблата броколи и 1 супена лъжица пилешки бульон. Покрийте и варете, докато броколите почти омекнат, около 5-7 минути; добавете малко повече бульон, ако е необходимо, за да не залепват. Добавете розичките и останалата супена лъжица бульон; покрийте и варете, докато омекнат, около 5 минути, като тиганът се разклаща от време на време, така че броколите да се сготвят равномерно. Прехвърлете броколите в топла купа за сервиране; поръсват се със сирене и сол на вкус. Разбъркайте отново. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ