Мус от сьомга
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. брашно
3 с.л. пудра захар
2 ч.л. дижонска горчица
2 ч.л. сол
Щипка лют червен пипер
4 яйца
1 1/2 ч мляко
1/2 ч естрагонов оцет
3 с.л. масло, разтопено
2 пакета неовкусен желатин
1/4 ч вода, студена
3 ч отцедена сьомга, накъсана
1 ч бита сметана
Смесете брашното, захарта, горчицата, солта и лютия пипер на водна баня. Добавете яйцата и разбийте до гладкост. Добавете млякото. Добавете оцета, бавно (за да не се пресече сместа) и разбъркайте добре. Гответе над гореща вода, докато се сгъсти, като се разбърква непрекъснато. Добавете маслото. Сложете желатина в студена вода и го прибавете към горещата смес. Разбърква се, докато желатинът се разтвори напълно. Добавете сьомгата. Оставете в хладилника, като се разбърква от време на време. Когато леко се сгъсти, добавете битата сметана. Изсипете в подходяща формичка, например тавичка с форма на риба, изплакната със студена вода. Извадете от формата върху чиния, застлана с листа маруля. Украсете с резени червена чушка, зехтин и тънки филийки репички, поставени така, че да са на съответните места за очите и люспите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ