Мус от пиле и шунка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. португалско ликьорно вино „Мадейра“
2 ч бульон
1 пакетче неовкусен желатин
1 ч пълномаслена сметана
1 с.л. масло
1 ч шунка, нарязана
4 глави лук, нарязани
1 ч пилешко, нарязано, сварено
1. Маслото се разтапя в средно голяма тенджера на умерен огън. Добавете лука и гответе 2 мин. Прибавете бульона и желатина. Оставете да къкри, като се разбърква, докато се разтвори желатинът. Изсипете в купата на блендер.
2. Добавете пилешкото, шунката и виното в блендера. Разбийте до гладкост. Изсипете в купа, покрийте и охладете почти до стягане.
3. Междувременно, разбийте сметаната на сняг. Прибавете я при пилешкото и шунката, разбъркайте и разпределете сместа в леко намазани с мазнина 6 чашки за печене на мъфини или крем карамел. Покрийте с капак и съхранявайте в хладилник поне 2 часа, или за през нощта, докато стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ