Регистрация

Моркови Марсала

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
816
Оцени рецептата

3 с.л. масло

14 средно голяма глава Моркови, нарязани на 0,3 см диагонални филийки

3/4 ч сухо ликьорно вино Марсала

1 с.л. пилешки бульон или вода (по желание)

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

 

Загрейте маслото в голям тиган с плътно затварящ се капак. Запържете морковените филийки, докато се покрият добре с масло, 2 до 3 минути. Добавете Марсалата и покрийте с капак. Гответе на умерен до слаб огън, докато морковите омекнат и течността се редуцира, от 8 до 10 минути. Поръсете с магданоз преди сервиране.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта