Моркови Марсала
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Автор:
мариана иванова
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
816
3 с.л. масло
14 средно голяма глава Моркови, нарязани на 0,3 см диагонални филийки
3/4 ч сухо ликьорно вино Марсала
1 с.л. пилешки бульон или вода (по желание)
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
Загрейте маслото в голям тиган с плътно затварящ се капак. Запържете морковените филийки, докато се покрият добре с масло, 2 до 3 минути. Добавете Марсалата и покрийте с капак. Гответе на умерен до слаб огън, докато морковите омекнат и течността се редуцира, от 8 до 10 минути. Поръсете с магданоз преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ