Морковен пастет
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч моркови, нарязани на филийки
1/4 ч лук, нарязан на кубчета
1 скилидка чесън; нарязана на тънки филийки
1/4 ч.л. копър
2 с.л. зехтин
1/2 ч вода
1 с.л. арарут, разтворен в 1 с.л. вода
2 с.л. бяло мисо
1/4 ч.л. морска сол
2 с.л. тахан; по желание
*Намачкайте морковите наедро, преди да ги пюрирате. Може да се наложи да добавите малко повече вода, ако е така, оставете пюрето да къкри малко по-дълго с ароматните подправки. Добавете две супени лъжици сусамов тахан, за по-богат вкус.
В средна тенджера, запържете леко морковите, лука, чесъна и копъра в масло за 2 до 3 минути. Добавете водата, покрийте и оставете да къкри, докато морковите омекнат (около 20 минути). Пасирайте до получаване на гладка паста и върнете в тенджерата. Смесете разтворения арарут, мисото, солта и тахана, ако желаете. Добавете тази смес в пюрето от моркови. Оставете бавно да къкри, като разбърквате непрекъснато и варете, докато пастетът се отделя от стените на съда.
Свалете от огъня, извадете върху леко намаслена чиния за сервиране и оставете да се охлади. Сервирайте пастета с бисквити или препечена филийка, или като сос към хрупкави сурови зеленчуци. Порции: 4
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ