Регистрация

Мидени хапки

Автор:
тодорова
|
Дата:
28 Dec
|
Видяна:
632
Оцени рецептата

225 г брашно

1 яйце

1 с.л. растително масло

225 г миди (с черупка)

2 с.л. (препълнени) нарязан магданоз

Олио за пържене

225 г сушени водорасли нори, приготвени

1/2 лимон (сокът само)

 

Пресейте брашното. Разделете яйцето. Разбийте жълтъка и маслото в брашното и постепенно добавете водата, докато се получи гъсто течно тесто. Смесете и оставете настрана за 30 минути. Разбийте белтъка на сняг и го добавете в течното тесто. Добавете мидите, после солта, магданоза и други зелени подправки, по желание. Сгорещете два пръста олио в голям тиган. На маслена баня, изпържете по лъжички от тестото, докато са златисти и хрупкави. Загрейте сушените водорасли нори с лимоновия сок. Сервирайте горещо, с резени лимон.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта