Регистрация

Меки соленки

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
1317
Оцени рецептата

1 пакета активна суха мая

1 ч топла вода

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

3 1/4 ч брашно

2 ч.л. сушен розмарин, натрошен

1 ч.л. сушен розмарин

2 с.л. олио

царевично брашно

1 белтък

2 с.л. студена вода

Маково семе или сусамово семе, ако желаете.

 

Разтворете маята в топла вода в голяма купа. Прибавете захарта, солта, розмарина, ригана, две чаши от брашното и олиото. Разбийте до гладкост. Добавете достатъчно от останалото брашно, така че да се направи лесно за боравене тесто. Обърнете върху леко набрашнена повърхност. Месете около 5 минути, докато тестото стане гладко и еластично. Поставете тестото в намазана с олио средно голяма купа и обърнете, така че да се намаже хубаво от всички страни. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 1 1/2 - 2 часа. Намажете голяма тава и се поръсва с царевично брашно. Разделете тестото на 24 равни части. Оформете всяка част на въженце с дължина 23 см, като поръсвате с брашно, ако залепва. Сложете в тавичката. Смесете белтъка и 2 с.л. студена вода. Намажете соленките. Поръсете с маково семе. Загрейте фурната до 200С. Пече се 20 минути или докато се получи златисто кафява коричка. Извадете от съда веднага. Съхранявайте плътно покрити.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта