Меки соленки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакета активна суха мая
1 ч топла вода
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
3 1/4 ч брашно
2 ч.л. сушен розмарин, натрошен
1 ч.л. сушен розмарин
2 с.л. олио
царевично брашно
1 белтък
2 с.л. студена вода
Маково семе или сусамово семе, ако желаете.
Разтворете маята в топла вода в голяма купа. Прибавете захарта, солта, розмарина, ригана, две чаши от брашното и олиото. Разбийте до гладкост. Добавете достатъчно от останалото брашно, така че да се направи лесно за боравене тесто. Обърнете върху леко набрашнена повърхност. Месете около 5 минути, докато тестото стане гладко и еластично. Поставете тестото в намазана с олио средно голяма купа и обърнете, така че да се намаже хубаво от всички страни. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 1 1/2 - 2 часа. Намажете голяма тава и се поръсва с царевично брашно. Разделете тестото на 24 равни части. Оформете всяка част на въженце с дължина 23 см, като поръсвате с брашно, ако залепва. Сложете в тавичката. Смесете белтъка и 2 с.л. студена вода. Намажете соленките. Поръсете с маково семе. Загрейте фурната до 200С. Пече се 20 минути или докато се получи златисто кафява коричка. Извадете от съда веднага. Съхранявайте плътно покрити.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ