Маслени соленки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/3 ч масло или маргарин
2 1/4 ч брашно
1 с.л. захар
3 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.л. сол
1 ч мляко
Сложете маслото в тавичка на 225 градуса във фурната да се разтопи. Извадете от фурната, щом се разтопи. През това време подгответе останалите продукти. Смесете сухите съставки, добавете млякото, обърнете върху добре набрашнена дъска и омесете леко. Разточете тестото на голям правоъгълник с размери 30,5 х 20,5 см. Срежете тестото наполовина по дължина, след това се нарязва напречно на 16. Потопете всяка лента в разтопено масло, обърнете и натопете отново и оставете в тавата. Пече се 15-20 минути на 225С.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ