Регистрация

Мармалад с червени чушки и джинджифил

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
14 Apr
|
Видяна:
411
Оцени рецептата

1,3 кг червени чушки

4 с.л. безсолно масло

1/2 ч студено пресован зехтин

10 скилидки чесън, смлени

1/2 ч пресен джинджифил, едро настърган

Настърганата кора на 3 портокала

3/4 ч прясно изцеден портокалов сок

3 с.л. захар

2 ч.л. прясно смлян черен пипер

 

Почистете чушките от семената и ги нарежете надлъжно на широки ленти.

Загрейте маслото и зехтина в тенджера. Добавете чесъна и джинджифила и варете на слаб огън за 5 минути. Добавете чушките и разбъркайте добре, за да се покрият.

Прибавете портокаловата кора и сок, захарта и черния пипер. Разбъркайте леко и покрийте. Варете на средно-слаб огън като разбърквате от време на време, докато чушките омекнат - около 25 минути.

Свалете капака и продължете да готвите на слаб огън, като разбърквате често, докато по-голямата част от течността се изпари - около 2 часа.

Поднася се горещо или на стайна температура.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта