Регистрация

Мариновани гъби по италиански

Автор:
Силвето
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
679
Оцени рецептата

450 г пресни гъби

1/4 ч лимонов сок

1/2 ч зехтин (или растително масло)

2 стръка зелен лук с перата, тънко нарязан

1/4 ч наситнен пресен магданоз

1 скилидка чесън, ситно нарязана

3/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

Червен пипер

Магданоз, стръкчета

 

Нарежете гъбите на филийки от по 0,6 см. Смесете филийките гъби и лимоновия сок в голяма купа (стъклена или пластмасова). Добавете зехтина, лука, 1/4 чаша магданоз, чесъна, сол и черен пипер. Покрийте и охладете за най-малко 3 часа преди сервиране, като разбърквате често. Точно преди сервиране, извадете от купата и сложете в друга купа за сервиране, като се използва решетъчна лъжица. Поръсете с червен пипер. Украсете с магданоз. Поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта