Регистрация

Мариновани в мисо аспержи

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
439
Оцени рецептата

6 стръка аспержи, обелени

1/2 ч мисо

1 с.л. смлени семена синап

 

Почистете краищата на аспержите. Нарязваме стъблата надлъжно на ивици с широчина 1 см, след това на парчета с дължина 2 см. Сложете 2 ч вода да заври на силен огън. Добавете аспержите, оставете да заври отново и отцедете веднага в сито. Изплакнете под студена вода, за да ги охладите бързо и подсушете с хартиени кърпи. В малка купа, комбинирайте мисото със синапа и се разбърква до гладкост. Разстелете половината от сместа в плитка тава и се покрива с двоен тензух. Поставете аспержите на един слой върху тензуха и се покрива с още един двоен тензух. Покрийте с останалото мисо. Мариновайте за около 3 часа при стайна температура или в хладилник за една нощ. Изхвърлете дресинга преди сервиране на аспержите.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта