Регистрация

Мариновани бели лукчета

Автор:
violeta
|
Дата:
18 Mar
|
Видяна:
695
Оцени рецептата

3 л вода

1,3 кг малки бели лукчета, по 3 см в диаметър, небелени

1 1/2 ч бял винен оцет

9 с.л. зехтин

6 с.л. кафява захар

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

 

Кипнете водата. Добавете лука. Варете за 1 мин. Махнете от огъня и отцедете в гевгир. Изплакнете със студена вода. Когато се охладят, отрежете краищата и обелете външната обвивка. Смесете оцета със зехтина, кафявата захар, солта и черния пипер в тенджерка. Добавете обеления лук, покрийте с капак и варете на средно слаб огън за около 25 минути, докато лукът омекне. Охладете в течността. Охлажда се, покрива се с капак и се съхранява в хладилник в продължение на 2 или повече дни, за да се слеят вкусовете. Обръщайте лука в сиропа по два-три пъти на ден. Сервира се горещо или при стайна температура с клечки за зъби във всяко лукче.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта