Мариновани бели лукчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 л вода
1,3 кг малки бели лукчета, по 3 см в диаметър, небелени
1 1/2 ч бял винен оцет
9 с.л. зехтин
6 с.л. кафява захар
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
Кипнете водата. Добавете лука. Варете за 1 мин. Махнете от огъня и отцедете в гевгир. Изплакнете със студена вода. Когато се охладят, отрежете краищата и обелете външната обвивка. Смесете оцета със зехтина, кафявата захар, солта и черния пипер в тенджерка. Добавете обеления лук, покрийте с капак и варете на средно слаб огън за около 25 минути, докато лукът омекне. Охладете в течността. Охлажда се, покрива се с капак и се съхранява в хладилник в продължение на 2 или повече дни, за да се слеят вкусовете. Обръщайте лука в сиропа по два-три пъти на ден. Сервира се горещо или при стайна температура с клечки за зъби във всяко лукче.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ