Маринован език
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 телешки език
3 ч червен винен оцет
2 глави чесън
1 ½ ч зехтин
¼ ч магданоз (сушен или пресен)
¾ с.л. босилек
½ с.л. розмарин
Сол и черен пипер на вкус
1. Поставете езика в стъклена тенджера с достатъчно вода, за да го покрие.
2. Оставете да заври бавно на умерен огън и варете прибл. 45 минути до час.
3. Докато езикът се вари, подгответе маринатата в стъклена купа.
4. Смесете зехтина и червения винен оцет. Използвайте преса за чесън и го пресовайте в сместа. Добавете останалите билки и подправки.
6. Когато езикът се охлади достатъчно, за да можете да го пипате, срежете с остър нож леко горната ципа и я обелете и отстранете мазнините в основата. След това нарежете езика на филийки по широчина. Полейте с маринатата и покрийте.
8. Сложете сместа в хладилника и оставете да престои за най-малко 4 дни.
9. Когато сте готови да поднесете, извадите от хладилника един час предварително, тъй като това ястие е най-добре да се сервира на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ