Регистрация

Маринован език

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
601
Оцени рецептата

1 телешки език

3 ч червен винен оцет

2 глави чесън

1 ½ ч зехтин

¼ ч магданоз (сушен или пресен)

¾ с.л. босилек

½ с.л. розмарин

Сол и черен пипер на вкус

 

1. Поставете езика в стъклена тенджера с достатъчно вода, за да го покрие.

2. Оставете да заври бавно на умерен огън и варете прибл. 45 минути до час.

3. Докато езикът се вари, подгответе маринатата в стъклена купа.

4. Смесете зехтина и червения винен оцет. Използвайте преса за чесън и го пресовайте в сместа. Добавете останалите билки и подправки.

6. Когато езикът се охлади достатъчно, за да можете да го пипате, срежете с остър нож леко горната ципа и я обелете и отстранете мазнините в основата. След това нарежете езика на филийки по широчина. Полейте с маринатата и покрийте.

8. Сложете сместа в хладилника и оставете да престои за най-малко 4 дни.

9. Когато сте готови да поднесете, извадите от хладилника един час предварително, тъй като това ястие е най-добре да се сервира на стайна температура.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта