Регистрация

Маринован артишок с чушки

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
10 Jul
|
Видяна:
1717
Оцени рецептата

280 г замразен артишок, сварен и отцеден

1/2 ч черни маслини

12 малки зелени чушлета от буркан

1/4 ч зехтин

1 с.л. червен винен оцет

2 с.л. лимонов сок

2 стръка зелен лук, нарязан

Сол и пипер

Кориандър, нарязан

Пита, нарязана

 

Смесете артишока, маслините и чушките в средно голяма купа. Смесете зехтина, оцета, лимоновия сок, лука, солта и черния пипер в малка купа. Проверете подправките. Добавете дресинга върху салатената смес и разбъркайте да се покрие. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на минимум 2 часа, за предпочитане през цялата нощ. Отцедете и изхвърлете дресинга. Сервирайте салатата в чиния, гарнирана с магданоз и заобиколена с резени пита.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта