Регистрация

Лятна баница с телешка кайма

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
738
Оцени рецептата

4 стръка зелен лук, нарязан

3 с.л. масло или олио

450 г телешка кайма

4 малки тиквички, ситно нарязани

1 малък патладжан, нарязан на кубчета

1 ч консервирани домати, отцедени

1/4 ч наситнен пресен магданоз

Сол и прясно смлян черен пипер

1/2 ч.л. смлян кориандър или бахар

1 ч.л. сушен риган

1 ч настърган кашкавал

Галета; ако е необходимо

10 листа точени кори

6 с.л. масло, разтопено

 

Задушете лука в 3 с.л. масло в голям тиган и добавете месото. Оставете на слаб огън за няколко минути, след това добавете тиквичките, патладжана, доматите и магданоза и подправете със сол и черен пипер. Покрийте съда и оставете да къкри 30 минути, като добавите кориандъра и ригана по време на последните 10 минути. Сваля се от огъня и се добавя сиренето. Сложете 6 листа готови кори на дъното на правоъгълна тава, като мажете всеки с масло. Разстелете плънката върху корите равномерно, след това покрийте с останалите точени листи, като отново мажете с масло всеки лист. Направете разрези с нож в най-горните няколко точени кори на квадрати или ромбове. Пече се в средната на фурната за 35 до 40 минути до златисто. Извадете от фурната и се оставя да престои в продължение на 10 минути, след това нарежете и поднесете топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта