Регистрация

Люти пилешки крилца

Автор:
marto
|
Дата:
28 Aug
|
Видяна:
508
Оцени рецептата

1 - 1,5 кг пилешки крилца, почистени

1 бутилка лют сос

1 бучка масло

2 с.л. течен пушек

1 с.л. сос Уорчестър

1 1/4 ч.л. хрян

1 1/4 ч.л. чесън; счукан

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер (или на вкус)

3 ч олио

 

След като нарежете и измиете крилцата, ги подсушете много добре. Овкусете с малко сол преди пържене. Изпържете ги за около 10 мин. или до златисто-кафяво. Отцедете излишната мазнина. За соса: Смесете лютия сос с разтопеното масло, солта и черния пипер, соса Уорчестър, течния пушек и счукания чесън в тенджера, докато съставки се смесят добре, на слаб огън. Махнете от огъня и потопете всяко крилце в соса и подредете в тавичка. Ако остане сос, може да полеете с него крилцата. Пече се на 180 градуса в продължение на 45 до 60 минути. Покрийте с фолио по време на печене.

 





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта