Лозови сарми с агнешка кайма и мента
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г агнешка кайма
1 голяма глава жълт лук, нарязан фино
1 връзка магданоз, нарязан
1 връзка прясна мента, нарязана
1 ч кедрови ядки
1/2 ч прясно изцеден лимонов сок
1/2 ч зехтин
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
1 буркан лозови листа, измити и стъблата отстранени
вода
В голяма купа сложете каймата, лука, магданоза, ментата, кедровите ядки, лимоновия сок, зехтина, ригана, солта и черния пипер. Смесете съставките много добре с ръце. Разстелете листата. Поставете по около 85 г от сместа с каймата в центъра на лозовите листа. Прегънете долния край. Прегънете двата странични края. Навийте на плътно руло, така че сместа да е напълно покрита. Повторете с останалите листа. Загрейте фурната до 160С. Постелете на дъното на голяма тавичка около 10 лозови листа. Трябва да са поставени плътно една до друга. Покрийте с вода и печете 1 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ