Регистрация

Лозови сарми с агнешка кайма и мента

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
18 Aug
|
Видяна:
599
Оцени рецептата

680 г агнешка кайма

1 голяма глава жълт лук, нарязан фино

1 връзка магданоз, нарязан

1 връзка прясна мента, нарязана

1 ч кедрови ядки

1/2 ч прясно изцеден лимонов сок

1/2 ч зехтин

1/2 ч.л. риган

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1 буркан лозови листа, измити и стъблата отстранени

вода

 

В голяма купа сложете каймата, лука, магданоза, ментата, кедровите ядки, лимоновия сок, зехтина, ригана, солта и черния пипер. Смесете съставките много добре с ръце. Разстелете листата. Поставете по около 85 г от сместа с каймата в центъра на лозовите листа. Прегънете долния край. Прегънете двата странични края. Навийте на плътно руло, така че сместа да е напълно покрита. Повторете с останалите листа. Загрейте фурната до 160С. Постелете на дъното на голяма тавичка около 10 лозови листа. Трябва да са поставени плътно една до друга. Покрийте с вода и печете 1 час.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта