Леща с масло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 чаша леща, несварена
2 чаени лъжички сол
1/4 чаша вода
1 супена лъжица зехтин
6 стръка зелен лук, нарязани
1 малка скилидка чесън, накълцан
2 супени лъжици магданоз
лют червен пипер
щипка куркума
1/4 чаша вода, колкото е необходимо
Начин на приготвяне:
Смесете водата, лещата и солта в тенджера и варете до омекване. Отцедете и заделете бульона.
Сгорещете олиото в тиган и запържете лука и чесъна докато лукът стане полупрозрачен. Добавете магданоза и подправките и варете още минута. Поставете настрана.
Комбинирайте лещата, водата от варенето и лучената смес в кухненски робот, като добавяте още вода, по лъжица наведнъж, ако е необходимо, докато сместа достигне консистенцията на пюре.
Оставете в хладилника за няколко часа преди сервиране. Намажете върху пълнозърнести бисквити или използвайте като сос за потапяне на зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ