Регистрация

Лесно фондю с швейцарско сирене

Автор:
jeni
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
333
Оцени рецептата

2 ч чедър, настърган

2 ч швейцарско сирене, настъргано

1/4 ч брашно

1 1/4 ч сухо бяло вино или бира

3/4 ч.л. сол

Щипка чесън на прах

Кубчета хляб

 

Смесете чедъра и швейцарското сирена в купа. Поръсете с брашно; разбъркайте леко, за да се покрие. Сгорещете виното или бирата в тенджера, докато започне да ври леко; намалете огъня и оставете да къкри. Постепенно добавете сместа със сиренето, на малки шепи, като се разбърква непрекъснато след всяко добавяне, докато сиренето се разтопи. Прибавете чесъна на прах и солта. Прехвърля се в съд за фондю и се поддържа топло. Сервирайте с хляба за потапяне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта