Регистрация

Лесни индийски самоси

Автор:
bogdanova
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
1183
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 глава лук, ситно нарязан

1 с.л. корен джинджифил, пресен, нарязан

1 скилидка чесън, нарязана фино

1 с.л. къри на прах

1 1/2 ч.л. сол

1/4 ч вода

1 1/2 ч грах; замразен

4 картофа; сварени и нарязани на кубчета

1/4 ч кориандър, нарязан, пресен

24 опаковки за пролетни рулца

1 яйце, леко разбито

олио за пържене

 

Сгорещете 2 супени лъжици олио в дълбок тиган. Добавете лука, джинджифила и чесъна. Гответе няколко минути без да оставяте да покафенее. Добавете кърито и солта. Гответе от 30 до 60 секунди. Добавете водата, граха и картофите. Сгорещете сместа и разбъркайте добре. Свалете от огъня и добавете кориандъра. Охлажда се напълно. Разделете опаковките за рулца. Поставете по лъжица от пълнежа във всяка. Намажете краищата с яйце и сгънете върху плънката в триъгълна форма. Поставете в тавичка за печене, постлана с чиста кърпа. Сгорещете 2,5 см олио в дълбок тиган. Гответе на партиди по няколко минути от всяка страна до златисто и хрупкава коричка. Отцедете върху решетка или хартиени кърпи. Сервирайте с лютеница за потапяне, ако желаете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта