Регистрация

Лесен борш

Автор:
benito
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
889
Оцени рецептата

425 г червено цвекло, сварено, нарязано на кубчета

2 с.л. масло

1 голяма глава лук, ситно нарязан

170 г зеле, нарязано на тънки ленти

2 с.л. винен оцет

2 домата, обелени и нарязани на кубчета

1 ч.л. захар

4 стръка магданоз, завързани с канап

1 дафинов лист

1 1/16 л зеленчуков бульон

Сол

Пипер

1/2 ч заквасена сметана

1 връзка копър, наситнен

 

Запържете лука и в маслото. Добавете цвеклото и зелето и задушете. Добавете останалите съставки, покрийте с капака и оставете да къкри, докато всичко омекне, като се разбърква често. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо. Изхвърлете магданоза и дафиновия лист. Сложете супата в чинии или чаши и добавете малко заквасена сметана в средата; поръсва се с копър. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта