Регистрация

Кюфтета от сьомга

Автор:
Надежда
|
Дата:
03 Sep
|
Видяна:
1840
Оцени рецептата

450 г сьомга, отцедена и накъсана

2 яйца, разбити

1 ч галета, разделена

1/4 ч зелен лук; нарязан

2 с.л. лимонов сок

1/8 ч.л. пипер

1 ч растително масло

 

В средно голяма купа, смесете сьомгата, яйцата, 2/3 чаши галета, лука, лимоновия сок и черния пипер много добре. Оформете на 4 кюфтенца и покрийте с останалата галета. Сложете ги върху застлана с восъчна хартия тавичка и оставете в хладилника за 1 час. В голям тиган, сгорещете маслото на умерен огън. Изпържете кюфтенцата за по 5 мин от всяка страна до покафеняване и отцедете върху салфетки. Поднесете с краставичен сос. За краставичния сос: В купа смесете добре 1/2 чаша обикновено нискомаслено кисело мляко, 1/4 чаша нарязана краставица, 1 супена лъжица прясно нарязан копър и щипка сол и черен пипер. Покрийте и охладете 30 минути преди да използвате.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта