Кюфтета от сьомга
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г сьомга, отцедена и накъсана
2 яйца, разбити
1 ч галета, разделена
1/4 ч зелен лук; нарязан
2 с.л. лимонов сок
1/8 ч.л. пипер
1 ч растително масло
В средно голяма купа, смесете сьомгата, яйцата, 2/3 чаши галета, лука, лимоновия сок и черния пипер много добре. Оформете на 4 кюфтенца и покрийте с останалата галета. Сложете ги върху застлана с восъчна хартия тавичка и оставете в хладилника за 1 час. В голям тиган, сгорещете маслото на умерен огън. Изпържете кюфтенцата за по 5 мин от всяка страна до покафеняване и отцедете върху салфетки. Поднесете с краставичен сос. За краставичния сос: В купа смесете добре 1/2 чаша обикновено нискомаслено кисело мляко, 1/4 чаша нарязана краставица, 1 супена лъжица прясно нарязан копър и щипка сол и черен пипер. Покрийте и охладете 30 минути преди да използвате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ