Кюфтенца с кисело зеле и шунка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г шунка
1 консерва кисело зеле, отцедено и нарязано, 450 г
1/4 ч фино нарязан лук
3/4 ч + 2 с.л. галета, разделени
1 пакет, 85 г крема сирене
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
1 с.л. горчица
1/4 ч.л. чесън на прах
1/8 ч.л. пипер
1/2 ч брашно
2 яйца
1/4 ч мляко
олио за пържене
В голяма купа смесете шунката, киселото зеле, лука и 2 с.л. от галетата. В друга купа смесете крема сиренето, магданоза, горчицата, чесъна на прах и черния пипер; добавете киселото зеле. Охладете сместа най-малко 1 час. Оформете на топчици и покрийте с брашно. В малка отделна купа, разбийте яйцата с млякото. Потопете топчиците в сместа. След това оваляйте в галетата. Сгорещете олио за пържене на маслена баня и изпържете топчиците до златисто-кафяво. Отцедете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ