Регистрация

Кростини с леща

Автор:
elenkova
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
354
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязан

2 стръка целина, нарязани

1 малък морков, настърган

1 скилидка чесън, счукан

1/2 червена чушка, нарязана

1 1/2 ч леща

3 1/2 ч пилешки бульон

1/4 ч.л. натрошен босилек

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1 малък дафинов лист

Препечен хляб

Настъргано сирене

 

В голяма тенджера сгорещете зехтина и задушете нарязаните зеленчуци, докато леко покафенеят, около 7 минути. Добавете лещата и бульона и оставете да заври. Намалете огъня и добавете босилека, солта, черния пипер и дафиновия лист. Оставете на слаб огън, докато лещата омекне много добре, около 50 минути. Махнете дафиновия лист и пюрирайте в кухненски робот, докато се получи много гладка смес. Оставете да се охлади до стайна температура. Намажете върху леко препечения хляб и се поръсва със сирене. Сложете под предварително загрят грил, докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта