Кростини с гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
30 г сушени манатарки
3 с.л. зехтин
1 с.л. безсолно масло
225 г пресни гъби шийтаке или гъби пачи крак, нарязани (или печурки, може и смес)
1/4 ч сметана
2 с.л. наситнен пресен магданоз
3 с.л. прясно настърган пармезан
8 големи или 16 малки филийки хляб, леко препечен
Накиснете манатарките в 1 чаша много гореща вода за 20 минути. Отцедете и нарежете на кубчета. Прецедете и запазете течността. Сгорещете зехтина и маслото в голям тиган, докато маслото стане на пяна. Добавете гъбите и гответе докато станат леко златисти. Добавете чесъна и се готви, като се разбърква една минута. Добавете сметаната и гответе, докато леко се сгъсти, около 5 минути. Добавете магданоза и разбъркайте за кратко. Подправете на вкус със сол и няколко щипки прясно смлян черен пипер. Оставете да изстине леко и намажете върху хляба. Поръсете с пармезан и сложете под предварително загрят грил, докато сиренето се разтопи. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ