Кростини от царевично брашно с гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
30 г сушени манатарки
4 с.л. зехтин
1 голяма глава червен лук, нарязан фино
2 малки скилидки чесън, фино счукани
450 г пресни гъби,-добре почистени и нарязани на парчета
4 малки зрели домата, нарязани
1 с.л. фино нарязан пресен магданоз
Сол
Прясно смлян черен пипер
Царевично брашно за качамак
Зехтин
Накиснете сушените гъби в топла вода, така че да се покрият за най-малко 45 минути или докато омекнат. Извадете от течността и внимателно и добре изплакнете под студена течаща вода. Нарежете гъбите наедро и отцедете внимателно. Прецедете течността от накисването поне два пъти през сито, застлано с тензух или хартиени кърпи и заделете за друго ястие. Сгорещете зехтина в тиган и запържете лука, докато стане полупрозрачен и омекне, 10-15 минути. Добавете чесъна и всички гъби, намалете котлона до слаб и варете, като се разбърква периодично, за около 20 минути, докато омекнат. Добавете доматите, сол и черен пипер на вкус. Гответе още 5 мин. Пригответе качамака според указанията на опаковката и нарежете на парчета; намажете със зехтин на вкус. Изпечете на скарата от двете страни, докато стане леко хрупкав. Поставете по 1 супена лъжица от топлия гъбен сос в върху всяко парче и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ