Регистрация

Кростини от полента с манатарки

Автор:
jordana
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
594
Оцени рецептата

30 г сушени манатарки

4 с.л. зехтин

1 голяма глава червен лук, ситно нарязан

250 г пресни кафяви гъби, почистени и нарязани

3 малки зрели домата, нарязани

1 с.л. магданоз

сол и пипер

За полентата:

6 ч вода

2 1/2 ч.л. сол

2 ч царевично брашно, фино

Зехтин

 

Накиснете манатарките в топла вода за покрийте за най-малко 45 минути. Внимателно отстранете течността и изплакнете добре със студена вода. Накълцайте едро и подсушете. Сгорещете зехтина в тенджера и запържете леко и задушете лука, докато стане прозрачен и омекне. Добавете чесъна и всички гъби. Намалете котлона до слаб и гответе, като се разбърква периодично, за 20 до 25 минути, докато омекнат. Добавете доматите, магданоза, солта и черния пипер и гответе още 5 минути.

На полентата: Сложете подсолена вода да кипне в голям съд. Намалете котлона до слаб и бавно поръсете царевичното брашно на тънка струя и след това се разбърква непрекъснато като внимавате да се премахнат всички бучки – около 20 или 25 минути. Опитайте на сол. Изсипете в застлана с хартия за печене плитка тавичка, загладете хубаво отгоре и оставете да изстине. Нарежете полентата на филийки с широчина 5 см и 8-9 см дължина. Намажете леко със зехтин. Печете, докато станат леко хрупкави и от двете страни. Поставете една супена лъжица лют сос с гъби върху всяко парче полента и сервирайте. Може да се сервира като предястие, като антипасти, като гарнитура или като основно ястие.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта