Кростини от полента с манатарки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
30 г сушени манатарки
4 с.л. зехтин
1 голяма глава червен лук, ситно нарязан
250 г пресни кафяви гъби, почистени и нарязани
3 малки зрели домата, нарязани
1 с.л. магданоз
сол и пипер
За полентата:
6 ч вода
2 1/2 ч.л. сол
2 ч царевично брашно, фино
Зехтин
Накиснете манатарките в топла вода за покрийте за най-малко 45 минути. Внимателно отстранете течността и изплакнете добре със студена вода. Накълцайте едро и подсушете. Сгорещете зехтина в тенджера и запържете леко и задушете лука, докато стане прозрачен и омекне. Добавете чесъна и всички гъби. Намалете котлона до слаб и гответе, като се разбърква периодично, за 20 до 25 минути, докато омекнат. Добавете доматите, магданоза, солта и черния пипер и гответе още 5 минути.
На полентата: Сложете подсолена вода да кипне в голям съд. Намалете котлона до слаб и бавно поръсете царевичното брашно на тънка струя и след това се разбърква непрекъснато като внимавате да се премахнат всички бучки – около 20 или 25 минути. Опитайте на сол. Изсипете в застлана с хартия за печене плитка тавичка, загладете хубаво отгоре и оставете да изстине. Нарежете полентата на филийки с широчина 5 см и 8-9 см дължина. Намажете леко със зехтин. Печете, докато станат леко хрупкави и от двете страни. Поставете една супена лъжица лют сос с гъби върху всяко парче полента и сервирайте. Може да се сервира като предястие, като антипасти, като гарнитура или като основно ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ