Регистрация

Крокети със стриди

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
12 Aug
|
Видяна:
848
Оцени рецептата

1/4 ч масло

1/4 ч брашно

1 ч мляко

Сол и прясно смлян черен пипер

3 ч.л. масло

4 глави шалот, счукан

450 г нарязани гъби

24 измити и подсушени скариди

олио за пържене

3 яйца

брашно

4 ч галета

кресон

резени лимон

 

Разтопете 1/4 ч масло в тенджера на слаб огън. Добавете 1/4 чаша брашно и разбъркайте 3 минути. Добавете млякото и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 5 минути, като се разбърква от време на време. Поръсете със сол и пипер. Разтопете 3 с.л. масло в тенджера на умерено слаб огън. Добавете шалота и гответе, докато омекне, като се разбърква от време на време, около 5 минути. Добавете гъбите, увеличете котлона и гответе, докато цялата течност се изпари, като се разбърква от време на време, около 10 минути. Поръсете със сол и пипер. Добавете гъбената смес в соса. Охлажда се. Сгорещете тенджера на умерен огън. Добавете стридите и разбъркайте за 2 мин. Охлажда се. Сгорещете олио в голям тиган. Разбийте яйцата с 1 супена лъжица растително масло. Оваляйте всяка стрида в соса. Потопете в брашно и изтръскайте излишното. Потопете в яйцата. Оваляйте в галета. Изпържете до златисто кафяво, около 4 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Подредете в чиния. Гарнира се с кресон и лимон.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта