Крокети със стриди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч масло
1/4 ч брашно
1 ч мляко
Сол и прясно смлян черен пипер
3 ч.л. масло
4 глави шалот, счукан
450 г нарязани гъби
24 измити и подсушени скариди
олио за пържене
3 яйца
брашно
4 ч галета
кресон
резени лимон
Разтопете 1/4 ч масло в тенджера на слаб огън. Добавете 1/4 чаша брашно и разбъркайте 3 минути. Добавете млякото и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 5 минути, като се разбърква от време на време. Поръсете със сол и пипер. Разтопете 3 с.л. масло в тенджера на умерено слаб огън. Добавете шалота и гответе, докато омекне, като се разбърква от време на време, около 5 минути. Добавете гъбите, увеличете котлона и гответе, докато цялата течност се изпари, като се разбърква от време на време, около 10 минути. Поръсете със сол и пипер. Добавете гъбената смес в соса. Охлажда се. Сгорещете тенджера на умерен огън. Добавете стридите и разбъркайте за 2 мин. Охлажда се. Сгорещете олио в голям тиган. Разбийте яйцата с 1 супена лъжица растително масло. Оваляйте всяка стрида в соса. Потопете в брашно и изтръскайте излишното. Потопете в яйцата. Оваляйте в галета. Изпържете до златисто кафяво, около 4 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Подредете в чиния. Гарнира се с кресон и лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ