Регистрация

Крилца на фурна по китайски

Автор:
петя добрева
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
256
Оцени рецептата

1/4 ч сос Терияки

1/4 ч барбекю сос

1/4 ч сос от стриди

1 с.л. кафява захар

12 пилешки крилца, цели

1 ч.л. ориенталска подправка

1 ч.л. чили на прах

1 ч.л. соев сос

 

Разделете крилцата при ставата. Сложете ги в тавичка и подправете с ориенталските подправки и чилито на прах. Сложете на средния рафт на предварително загрята фурна. Когато започнат да се изпичат, пригответе соса.

Сложете соса Терияки, барбекю соса, соевия сос и кафявата захар в съд и разбъркайте хубаво.

Когато крилцата започнат да се оцветяват, след около 10 минути, ги извадете от фурната и обърнете, овкусете леко и върнете във фурната. Когато крилцата станат златисто кафяви от тази страна, ги извадете. Потопете в приготвения сос и отцедете излишния. Когато потопите всички крилца в соса, ги върнете в съда и печете до образуването на хрупкава коричка, но не повече от няколко минути.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта