Крилца на фурна по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч сос Терияки
1/4 ч барбекю сос
1/4 ч сос от стриди
1 с.л. кафява захар
12 пилешки крилца, цели
1 ч.л. ориенталска подправка
1 ч.л. чили на прах
1 ч.л. соев сос
Разделете крилцата при ставата. Сложете ги в тавичка и подправете с ориенталските подправки и чилито на прах. Сложете на средния рафт на предварително загрята фурна. Когато започнат да се изпичат, пригответе соса.
Сложете соса Терияки, барбекю соса, соевия сос и кафявата захар в съд и разбъркайте хубаво.
Когато крилцата започнат да се оцветяват, след около 10 минути, ги извадете от фурната и обърнете, овкусете леко и върнете във фурната. Когато крилцата станат златисто кафяви от тази страна, ги извадете. Потопете в приготвения сос и отцедете излишния. Когато потопите всички крилца в соса, ги върнете в съда и печете до образуването на хрупкава коричка, но не повече от няколко минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ