Креолски пилешки крилца със сос от горчица и праскови
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг пилешки крилца
4 скилидки чесън, счукан
2 ч.л. семена синап
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сушена мащерка
1 ч.л. кристална захар
1 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/4 ч лимонов сок
За соса с горчица:
1/2 ч конфитюр от праскови
1 с.л. дижонска горчица
2 ч.л. чушки, нарязани на кубчета
1 ч.л. ябълков оцет
Почистете крилцата. В малка купа, смесете чесъна, горчицата, червения пипер, мащерката, захарта, лютия червен пипер, солта и черния пипер; смесете с лимоновия сок и заделете. С четка намажете пастата върху крилцата. Подредете крилцата, с месестата страна надолу, в леко намазана и покрита с фолио тавичка. Оставете да престои 30 минути на стайна температура. Пече се на 250С във фурната за 15 минути; обърнете и печете в продължение на още 15 - 20 минути или до кафяво.
На соса с горчица: В тенджера се разтапя конфитюрът на слаб огън; разбърква се с горчицата, чушките и оцета. Сервира се отделно, като сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ