Регистрация

Креолски пилешки крилца със сос от горчица и праскови

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
02 Jun
|
Видяна:
260
Оцени рецептата

1,3 кг пилешки крилца

4 скилидки чесън, счукан

2 ч.л. семена синап

2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. сушена мащерка

1 ч.л. кристална захар

1 ч.л. лют червен пипер

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1/4 ч лимонов сок

За соса с горчица:

1/2 ч конфитюр от праскови

1 с.л. дижонска горчица

2 ч.л. чушки, нарязани на кубчета

1 ч.л. ябълков оцет

 

Почистете крилцата. В малка купа, смесете чесъна, горчицата, червения пипер, мащерката, захарта, лютия червен пипер, солта и черния пипер; смесете с лимоновия сок и заделете. С четка намажете пастата върху крилцата. Подредете крилцата, с месестата страна надолу, в леко намазана и покрита с фолио тавичка. Оставете да престои 30 минути на стайна температура. Пече се на 250С във фурната за 15 минути; обърнете и печете в продължение на още 15 - 20 минути или до кафяво.

На соса с горчица: В тенджера се разтапя конфитюрът на слаб огън; разбърква се с горчицата, чушките и оцета. Сервира се отделно, като сос за потапяне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта