Регистрация

Краставици пълнени с рокфор и лешници

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
321
Оцени рецептата

1 краставица, разполовена напречно

140 г сирене рокфор

1 с.л. сметана

1 ч.л. сок от лайм

1/2 ч.л. смлян бял пипер

1/2 ч.л. ким

15 лешника, обелени и ситно нарязани

12 цели лешника, обелени и разполовени

 

Издълбайте половинките краставици от семената и оставете кухина от около 2 см диаметър от ръба. Отцедете. Комбинирайте сиренето и сметаната в кухненски робот и пасирайте 10 секунди. Остържете стените и добавете лимоновия сок, белия пипер и кимиона. Смесете за 5 секунди. Остържете стените и добавете 1/2 чаша лешници. Разбийте няколко пъти, само докато се смесят. Напълнете издълбаните половинки краставица и напълнете плътно с лешниковата смес. Оставете в хладилника за най-малко 30 минути. При поднасяне: нарежете пълнените краставици на кръгли филийки с дебелина 1 см и гарнирайте всяка с 1/2 лешник.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта