Кралско пиле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 пилешки гърди, половинки
113 г питка сирене по избор, нарязано на четвъртинки
1/2 ч орехи, ситно нарязани
4 големи листа спанак, леко запарен
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
1/2 ч вино, бяло, сухо
1/2 ч дресинг с малинов оцет
2 с.л. маргарин
Изтънете с чукче за месо пилешките парчета до 0,5 см дебелина. Оваляйте сиренето в орехите. Поставете един лист спанак върху всяка пилешка гърда, покрийте с четвъртинка сирене. Увийте пилето около спанака и сиренето. Поръсете със сол и черен пипер. Поставете в тава за печене. Покрийте с капак и печете на 180 градуса във фурната за 30 минути или докато пилето омекне. В малка тенджера, смесете виното и малиновия дресинг. Варете на умерен огън, докато сосът се редуцира наполовина, след което се прибавя маргаринът. Разбъркайте до гладкост. Изсипете соса върху пилето. Сервира се с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ