Регистрация

Кокосови скариди в сладка панировка

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
11 Apr
|
Видяна:
226
Оцени рецептата

За микса от подправки:

1 ч.л. червен пипер, смлян

1 ч.л. сол (по желание)

1 1/2 ч.л. сладък червен пипер

1 1/2 ч.л. черен пипер

1 1/4 ч.л. чесън на прах

3/4 ч.л. лук на прах

3/4 ч.л. мащерка

3/4 ч.л. риган

За соса:

450 г портокалов мармалад или конфитюр от кайсии

5 с.л. горчица

5 с.л. хрян

За тестото за скаридите:

2 яйца

1 3/4 ч брашно

3/4 ч бира

1 с.л. бакпулвер

48 средни скариди (обелени), с опашките

3 ч кокос (неподсладен), настърган

 

Смесете подправките в купа. Смесете съставките за соса във втората купа. Смесете в трета купа около 2 ч.л. от микса с подправки, около 1 ¼ ч брашно, бирата и бакпулвера. Комбинирайте останалото брашно с още 2 ч.л. от микса с подправки. Покрийте всяка скарида с останалия микс, след това в брашнената смес, след това в тесто, а след това в кокос. Запържете скаридите на маслена баня за около 1 минута и отцедете върху хартиени кърпи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта