Кнедли със свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 чаша брашно
1 1/2 чаша вода
225 г телешка кайма
2 чаени лъжички соев сос
1 чаена лъжичка шери
2 чаши спанак, пресен, нарязан или 1 ч замразен спанак, размразен
1 чаена лъжичка джинджифил, пресен, настърган
1/4 чаша воден кестен, ситно смлян
2 стръка зелен лук, нарязан
Смесете брашното и водата. Добавете още вода, по една супена лъжица в даден момент, докато тестото започне да се отделя от купата. Обърнете върху набрашнена повърхност и омесете до гладкост. Увийте в найлоново фолио и оставете за 20 минути.
Запържете и отцедете каймата от всички мазнини. Измийте и подсушете спанака или подсушете замразения и размразен спанак. Смесете с телешката кайма и останалите съставки. Разбърква се добре.
Оформете тестото на дълга ролка от 2,5 см в диаметър. Нарежете на филийки от по 2,5 см дебелина. С ръце или с голяма чаша, разточете всяко парче на кръг с диаметър около 7 см. Поставете 1 супена лъжица от плънката в центъра на всеки кръг. С пръст, потопен във вода, навлажнете ръба на кръга. Сгънете тестото върху плънката и натиснете, за да се запечата.
Намажете тиган с 1/2 чаена лъжичка олио. Поставете кнедлите в тигана и запържете от всяка страна. Добавете достатъчно бульон или вода, за да ги покрие на една трета от височината им. Покрийте тигана плътно и задушете, докато водата се редуцира напълно - около 15 - 20 минути. Сервирайте кнедлите горещи или студени с шери или оцет за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ