Регистрация

Класически ребърца

Автор:
yordanka
|
Дата:
11 Apr
|
Видяна:
244
Оцени рецептата

900 г ребърца

4 ч сос от сливи

За маринатата:

4 с.л. пилешки бульон

1/4 ч соев сос

3 с.л. мед или царевичен сироп

3 с.л. сос хойсин

2 с.л. винен оцет

2 с.л. сухо шери или вино

1 ч.л. захар

2 скилидки чесън, нарязан

1/2 ч.л. канела

За соса:

Сос от сливи

Зелен лук, нарязан

 

Загрейте фурната на 190ºС. Изрежете излишната мазнина от ребрата и ги поставете в дълга плитка чиния. В смесителна купа, комбинирайте съставките за маринатата; Разбъркват се добре и се изсипват върху ребрата. Оставете за 3 часа на стайна температура или около 6 часа в хладилника. Обръщайте ребърцата на около час. Извадете ги от маринатата. Добавете 1/4 чаша сливов сос и заделете маринатата. Забодете метална кука през двата края на всяко ребро и окачете на решетките на стелаж за фурната. Сложете го на най-високата позиция във фурната. На пода на фурната или на друг стелаж, на най-ниската позиция във фурната, поставете тава за печене наполовина пълна с вода, да събира течностите. Печете ребърца за 45 минути в предварително загрятата фурна. Намажете със заделената марината. Включете фурната на 220 градуса и печете още 15 минути. Намажете отново, след което извадете ребърцата от фурната. Сервират се на стайна температура, със сос за потапяне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта