Класически ребърца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г ребърца
4 ч сос от сливи
За маринатата:
4 с.л. пилешки бульон
1/4 ч соев сос
3 с.л. мед или царевичен сироп
3 с.л. сос хойсин
2 с.л. винен оцет
2 с.л. сухо шери или вино
1 ч.л. захар
2 скилидки чесън, нарязан
1/2 ч.л. канела
За соса:
Сос от сливи
Зелен лук, нарязан
Загрейте фурната на 190ºС. Изрежете излишната мазнина от ребрата и ги поставете в дълга плитка чиния. В смесителна купа, комбинирайте съставките за маринатата; Разбъркват се добре и се изсипват върху ребрата. Оставете за 3 часа на стайна температура или около 6 часа в хладилника. Обръщайте ребърцата на около час. Извадете ги от маринатата. Добавете 1/4 чаша сливов сос и заделете маринатата. Забодете метална кука през двата края на всяко ребро и окачете на решетките на стелаж за фурната. Сложете го на най-високата позиция във фурната. На пода на фурната или на друг стелаж, на най-ниската позиция във фурната, поставете тава за печене наполовина пълна с вода, да събира течностите. Печете ребърца за 45 минути в предварително загрятата фурна. Намажете със заделената марината. Включете фурната на 220 градуса и печете още 15 минути. Намажете отново, след което извадете ребърцата от фурната. Сервират се на стайна температура, със сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ