Регистрация

Китайски пролетни рулца със свинско

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
181
Оцени рецептата

1/2 ч моркови, нарязани ситно

10 листа зеле Напа, нарязани, краищата почистени

2 стръка зеле Бок Чой, нарязано

4 ч соеви кълнове, пресни

1/2 средна глава лук, нарязан ситно

4 скилидки чесън, накълцан

1/2 ч бамбукови кълнове, нарязани

1 ч воден кестен, нарязан ситно

450 г свинско месо, сварено и смляно

450 г малки скариди, сварени

226 г телешко, сварено, смляно

1/4 ч вино за готвене

1/4 ч соев сос

3 с.л. сусамово олио

1 пакет готови кори за пролетни рулца с яйца

олио за пържене

1 яйце, разбито

 

Смесете съставките за плънката. Сложете сместа във фризера за известно време, за да се охлади. Сгорещете олиото във фритюрника до 160 градуса.

Поставете около 3 с.л. от плънката в центъра на всяка кора. Сгънете 1 ъгъл върху сместа и подгънете краищата. Навийте на руло, намажете с четка с разбитото яйце свободния край на кората, за да се запечата рулцето.

Поставете рулцата в горещото олио, по няколко наведнъж, и запържете за няколко минути от всяка страна до златисто кафяво. Извадете и отцедете на хартиени кърпи. Сервирайте топло със соев сос, люта горчица или сос по ваш избор.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта