Китайски кнедли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
2 ч брашно
1/2 ч вода
За пълнежа:
225 г смляно свинско
1/2 малка глава китайско зеле, почистено и нарязано
1 стрък зелен лук, едро нарязан
2 филийки джинджифил (пресен), с размер на палец, счукани
2 водни кестена, нарязани
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 щипка бял пипер
1 ч.л. сусамово олио
5 с.л. растително масло
1 ч вода
За соса:
Лют чили зехтин
Червен оризов оцет
Соев сос
В купа смесете брашното и водата докато се образува топка. Извадете на набрашнена дъска и омесете с дланта си за около 3 минути. Оформете на топка, покрийте с влажна кърпа и се оставя да престои около 10 минути. Пригответе плънката като смесите съставките. Оставете в хладилника до готовност за употреба. Омесете отново тестото за около 3 мин. Навийте на цилиндър с диаметър около 2 -3 см. Отрежете краищата, след това нарежете на около 24 парчета, всяко около 0,5 см широко. С отрязаната страна нагоре, натиснете тестото надолу с дланта си, за да се изглади. Използвайте точилка да направи палачинки около 7- 8 сантиметра в диаметър. Поставете приблизително по 1 супена лъжица от плънката в центъра на всеки кръг. Прегънете на полукръг и слепете здраво краищата. Сгорещете тиган на умерен огън. Добавете около 3 с.л. олио на дъното и го разпределете равномерно. Когато се сгорещи, сложете кнедлите със затворения край нагоре в тигана и разклатете съда в продължение на 30 секунди. Налейте вода, покрийте и варете на умерен огън за 7-8 минути. Когато олиото и водата започнат да цвърчат, добавете останалите 2 с.л. масло. Когато са кафяви отдолу (обикновено след няколко минути), свалете от огъня и внимателно извадете кнедлите с шпатула. Сложете в чиния за сервиране. Комбинирайте чили зехтин, оцет и соев сос в желаните от вас пропорции поднесете този сос с кнедлите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ