Регистрация

Китайски кнедли

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
617
Оцени рецептата

За тестото:

2 ч брашно

1/2 ч вода

За пълнежа:

225 г смляно свинско

1/2 малка глава китайско зеле, почистено и нарязано

1 стрък зелен лук, едро нарязан

2 филийки джинджифил (пресен), с размер на палец, счукани

2 водни кестена, нарязани

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. захар

1 щипка бял пипер

1 ч.л. сусамово олио

5 с.л. растително масло

1 ч вода

За соса:

Лют чили зехтин

Червен оризов оцет

Соев сос

 

В купа смесете брашното и водата докато се образува топка. Извадете на набрашнена дъска и омесете с дланта си за около 3 минути. Оформете на топка, покрийте с влажна кърпа и се оставя да престои около 10 минути. Пригответе плънката като смесите съставките. Оставете в хладилника до готовност за употреба. Омесете отново тестото за около 3 мин. Навийте на цилиндър с диаметър около 2 -3 см. Отрежете краищата, след това нарежете на около 24 парчета, всяко около 0,5 см широко. С отрязаната страна нагоре, натиснете тестото надолу с дланта си, за да се изглади. Използвайте точилка да направи палачинки около 7- 8 сантиметра в диаметър. Поставете приблизително по 1 супена лъжица от плънката в центъра на всеки кръг. Прегънете на полукръг и слепете здраво краищата. Сгорещете тиган на умерен огън. Добавете около 3 с.л. олио на дъното и го разпределете равномерно. Когато се сгорещи, сложете кнедлите със затворения край нагоре в тигана и разклатете съда в продължение на 30 секунди. Налейте вода, покрийте и варете на умерен огън за 7-8 минути. Когато олиото и водата започнат да цвърчат, добавете останалите 2 с.л. масло. Когато са кафяви отдолу (обикновено след няколко минути), свалете от огъня и внимателно извадете кнедлите с шпатула. Сложете в чиния за сервиране. Комбинирайте чили зехтин, оцет и соев сос в желаните от вас пропорции поднесете този сос с кнедлите.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта