Регистрация

Китайски дъмплинги на пара

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
369
Оцени рецептата

6 сушени китайски черни гъби

170 г скариди, обелени и почистени

1 ч.л. сол

1 1/2 с.л. фъстъчено олио

170 г смляно свинско месо

1/4 ч ситно нарязани на кубчета бамбукови кълнове

1/4 ч ситно нарязани на кубчета водни кестени, за предпочитане пресни

2 стръка зелен лук, нарязан

2 ч.л. захар

1/4 с.л. бял пипер

1 с.л. оризово вино или сухо шери

1 1/2 ч.л. светъл соев сос

2 с.л. царевично нишесте

2 с.л. пилешки бульон

2 с.л. едро нарязани листа пресен кориандър

Готови кори за дъмплинги

 

Накиснете гъбите в топла вода за 20 минути или докато станат меки и еластични. Извадете и отцедете излишната вода. Отрежете стъблата в основата и ги изхвърлете. Нарежете ситно останалите гъби.

Смесете скаридите със сол и оставете да престоят 10 минути. Изплакнете обилно със студена вода, подсушете добре. Нарежете ги едро.

Загрейте уок или тиган; когато се сгорещи, добавете фъстъченото олио на средно-висок огън, добавете гъбите, скаридите, свинското, бамбука, водните кестени и половината зелен лук, пържете, като разбърквате, докато свинското побелее. Овкусете със захар, бял пипер, вино и соев сос. Комбинирайте царевичното нишесте и пилешкия бульон в малка купа и разбъркайте до гладкост. Прибавете сместа в тигана. Разбърква се и се запържва за още 1 минута. Извадете сместа върху плитка чиния и прибавете останалия зелен лук и кориандър. Оставете плънката да се охлади, след което се съхранява в хладилник, докато е необходимо.

Сложете по 1 голяма чаена лъжичка от плънката в центъра на всяка готова кора за дъмплинги. Сгънете я наполовина и захванете ръбовете, така че плънката да се запечата вътре. Повторете с останалите тесто и пълнеж. Сложете дъмплингите, без да се докосват един друг, върху намаслен бамбуков стимер (или топлоустойчива чиния). Задушавайте над вряща вода за 3 минути. Сервира се топло, потопено в светъл соев сос и китайска горчица.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта