Регистрация

Кесадила с рачешко

Автор:
george
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
169
Оцени рецептата

1/2 чаша масло или маргарин

1 глава лук (или 2 – стръка 3 зелен лук) ситно нарязан

1 ч.л. див лук, пресен, нарязан

1 чаша месо от раци

2 с.л. заквасена сметана

1 ч.л. копър, пресен, нарязан

сол на вкус

люспи лют пипер, на вкус

6 тортили

3/4 чаша настъргано сирене

1/2 ч червена чушка, нарязана

1/2 ч зелена чушка, нарязана

3 листа цикория

салца

гуакамоле

заквасена сметана

 

Загрейте фурната до 190ºС.

Заделете 2 супени лъжици от маслото и сложете останалото масло в тенджера. Разтопете на слаб огън. Добавете лука и дивия лук. Сотирайте до полупрозрачност. Отстранете от котлона и добавете рачешкото, сметаната, копъра, солта и червения пипер на люспи. Разбърква се добре.

Разстелете сместа върху едната половина на всяка тортия, поръсете с настъргано сирене и сгънете питката наполовина. Сложете върху хартия за печене.

Намажете със заделеното масло.

Пече се в предварително загрята фурна за около 5 минути или докато отгоре станат златисто-кафяви.

Сложете 3 малки листа цикория във всяка чиния. Напълнете един лист със заквасена сметана, друг с гуакамоле и трети със салцата. Поставете три триъгълника тортия във всяка чиния. Поръсете със ситно нарязани зелени и червени чушки.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта